INTIAANISOKERI

eli täysruokosokeri on kuivattua,
mutta muuten käsittelemätöntä sokeriruokomehua.
Etelä-Amerikan sydämessä, maassa, jossa ei ole tarvetta käyttää tehoviljelyä, kasvaa ravintorikas vanhan lajikkeen hidaskasvuinen sokeriruoko, jonka mehu puristetaan helläväraisesti. Tämä mehu kuivataan miedolla lämmöllä ja sen vuoksi kaikki sokeriruo'on tärkeät ainesosat, vitamiinit ja kivennäisaineet säilyvät. Tämän jälkeen kuivatettu mehu jauhetaan ja pussitetaan. Sokeria ei kiteytetä eikä sen valmistuksessa tarvita muita lisäaineita, paitsi pH:n loppukontrolliin pieni määrä kalsiumia. Neitseellinen maaperä antaa hyvän kalium/magnesium suhteen, jota pidetään tärkeänä myös kehon happoemästasapainolle. Ei myöskään käytetä minkäänlaisia paakkuuntumisenestoaineita. Tästä syystä joku Intiaanisokeri-pussi saattaa tuntua toista kovemmalta.
Intiaanisokeri-täysruokosokerissa on ruokohunajan luonnollinen aromi. Tuotetta käytetään tavallisen valkoisen sokerin sijasta terveellisempänä vaihtoehtona. Intiaanisokeri-täysruokosokeria käytetään normaalin sokerin tapaan, mutta se on parempi vaihtoehto. Koska kivennäisaineita on runsaasti, hiilihydraattien määrä on pienempi, ja siksi Intiaanisokeria käytetään vastaavasti enemmän. se on myös tilavuudeltaan kevyempää. Esimerkiksi 2dl kidesokeria vastaa noin 2,5dl Intiaanisokeria.
Intiaanisokeri-täysruokosokerista saa hyvää juomaa jo ihan sellaisenaan veteen sekoitettuna. Se sekoittuu hyvin sekä kylmään että kuumaan veteen. Maun voimakkuuden voi itse säädellä mieleisekseen. Mitä enemmän laittaa täysruokosokeria, sitä vahvemmin aromi maistuu. Makeutta ei tule kidesokerin tavoin lisää. Parhaiten oppii kokeilemalla.
Jaksamisjuoma
(perusohje, muokkaa oman maun mukaan)
3 dl vettä
2-3 rkl Intiaanisokeria
0,5 tl Kristallisuolaa
mutta muuten käsittelemätöntä sokeriruokomehua.
Etelä-Amerikan sydämessä, maassa, jossa ei ole tarvetta käyttää tehoviljelyä, kasvaa ravintorikas vanhan lajikkeen hidaskasvuinen sokeriruoko, jonka mehu puristetaan helläväraisesti. Tämä mehu kuivataan miedolla lämmöllä ja sen vuoksi kaikki sokeriruo'on tärkeät ainesosat, vitamiinit ja kivennäisaineet säilyvät. Tämän jälkeen kuivatettu mehu jauhetaan ja pussitetaan. Sokeria ei kiteytetä eikä sen valmistuksessa tarvita muita lisäaineita, paitsi pH:n loppukontrolliin pieni määrä kalsiumia. Neitseellinen maaperä antaa hyvän kalium/magnesium suhteen, jota pidetään tärkeänä myös kehon happoemästasapainolle. Ei myöskään käytetä minkäänlaisia paakkuuntumisenestoaineita. Tästä syystä joku Intiaanisokeri-pussi saattaa tuntua toista kovemmalta.
Intiaanisokeri-täysruokosokerissa on ruokohunajan luonnollinen aromi. Tuotetta käytetään tavallisen valkoisen sokerin sijasta terveellisempänä vaihtoehtona. Intiaanisokeri-täysruokosokeria käytetään normaalin sokerin tapaan, mutta se on parempi vaihtoehto. Koska kivennäisaineita on runsaasti, hiilihydraattien määrä on pienempi, ja siksi Intiaanisokeria käytetään vastaavasti enemmän. se on myös tilavuudeltaan kevyempää. Esimerkiksi 2dl kidesokeria vastaa noin 2,5dl Intiaanisokeria.
Intiaanisokeri-täysruokosokerista saa hyvää juomaa jo ihan sellaisenaan veteen sekoitettuna. Se sekoittuu hyvin sekä kylmään että kuumaan veteen. Maun voimakkuuden voi itse säädellä mieleisekseen. Mitä enemmän laittaa täysruokosokeria, sitä vahvemmin aromi maistuu. Makeutta ei tule kidesokerin tavoin lisää. Parhaiten oppii kokeilemalla.
Jaksamisjuoma
(perusohje, muokkaa oman maun mukaan)
3 dl vettä
2-3 rkl Intiaanisokeria
0,5 tl Kristallisuolaa
HINNAT:
Intiaanisokeri hieno, 800g 9,00 €
Intiaanisokeri hieno, 4 kg 37,00 €