Dharma Putiikki
  • Etusivu
  • Palvelut
  • Tuotteet
    • Aloe Vera / Forever Living Products
    • Intiaanisokeri
    • Kristallisuola >
      • Kristallisuolan käyttövinkkejä
      • Kauneus >
        • Isoäiti Agafian pakurisaippua
      • Sensecare-piippu
      • Suolaa hevosille
      • Suolatuikku
      • Epsom-suola
    • Kookosöljy >
      • Kookosöljyn käyttövinkkejä
    • Shea butter
    • Magnesiumöljy
    • Baench Pure Care – kylmäpuristetut ihonhoitoöljyt
  • Ajankohtaista
    • Uutuuksia
    • Koti-illan emännälle / isännälle
  • Dharma Blog
  • Yhteydenottolomake
  • Yhteystiedot
  • Kuvia
  • Yrittäjän esittely

Poweria syksyyn

9/18/2013

0 Comments

 
Picture
Pihapiirin väriläiskä.

Oli taas todella hyvä tyrni vuosi. Marjoja sai nyppiä monta litraa. Nyt pakastimessa talven varalle monta rasiallista tätä ihanan kirpeää ja C-vitamiinirikasta marjaa. Talven mittaa sitä tulee laitettua aamujogurtin joukkoon muiden marjojen ja kaiken muun hyvän kanssa. 

Kokeilu mielessä tein myös hieman hilloa ja ehdinkin jo täytekakun välissä kokeilemaan. Tuli aikas raikas kaakku ;) Kuva jäi ottamatta, kun testi ryhmä ehti paikalle ennen kuin muistin kameran olemassa olon. Kakku sai aikaan irvistyksiäkin, kun kokonainen marja sattui hampaiden väliin. Kaikki kun eivät pidä niin kirpeistä ja happamista mausta kuin minä. 



Picture
Mehevä tyrnikakku

Yhtenä päivänä kokeilin tälläista kakkua, mukailin puolukkakakun ohjeesta kun en tyrni ohjeita siihen hätään löytänyt :)







Mehevä tyrnikakku

3          kananmunaa
1   dl     intiaanisokeria
4   dl     gluteenitonta jauhoseosta
1   tl      kardemummaa
2   tl      vaniljasokeria
2   tl      leivinjauhetta
1   dl     kookosöljyä
1   dl     maitoa / kermaa / kookosmaitoa / tms.
Täyte:
200 g (4dl) tyrnejä
1   rkl        perunajuhoja (jos käytät pakastettuja marjoja)
1   rkl        intiaanisokeria
Pinnalle:
100 g (2dl) tyrnejä
2   rkl        intiaanisokeria 
1/2 dl        ruis / kaura / ohra / tattari / tms. hiutaleita

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.
Vaahdota munat ja sokeri. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen öljyn ja nesteen kanssa.
Levitä puolet taikinasta vuokaan.
Sekoita täytteeksi tulevien tyrnien joukkoon perunajauhot ( jos käytät tuoreita tyrnejä, et tarvitse perunajuhoja)
Ripottele tyrnit taikinan päälle ja niiden pinnalle sokeri.
Levitä tyrnikerroksen päälle loppu taikina
Ripottele tyrnit kakun pinnalle.
Sekoita keskenään sokeri ja hiutaleet. Levitä seos tyrnien päälle.
Paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia
Anna kakun jäähtyä vuoassa hyvin ja siirrä tarjoiluvadille.
Säilyy mehevänä jääkaapissa useita päiviä.


Aurinkoista syksyä =     

0 Comments



Leave a Reply.

    Author

    Heippa, olen Anu Dharma Putiikista. Kerään tänne blogiin kokemuksiani ja kokeiluitani tuotteistani. Kokeilut sisältävät niin ulkoisesti kuin sisäisestikin testattuja juttuja =D 

    Archives

    April 2017
    March 2017
    July 2016
    May 2016
    March 2016
    January 2016
    September 2015
    June 2015
    April 2015
    March 2015
    January 2015
    November 2014
    October 2014
    September 2014
    August 2014
    June 2014
    May 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013
    July 2013
    June 2013
    April 2013
    March 2013
    January 2013
    December 2012
    November 2012
    October 2012
    September 2012
    August 2012
    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    March 2012

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.