
Intiaanisokeri eli täysruokosokeri on kuivattua, mutta muuten käsittelemätöntä sokeriruokomehua. Etelä-Amerikan sydämessä, maassa, jossa ei ole tarvetta käyttää tehoviljelyä, kasvaa ravintorikas vanhan lajikkeen hidaskasvuinen sokeriruoko, jonka mehu puristetaan helläväraisesti. Tämä mehu kuivataan miedolla lämmöllä ja sen vuoksi kaikki sokeriruo'on tärkeät ainesosat, vitamiinit ja kivennäisaineet säilyvät. Tämän jälkeen kuivatettu mehu jauhetaan ja pussitetaan. Sokeria ei kiteytetä eikä sen valmistuksessa tarvita muita lisäaineita, paitsi pH:n loppukontrolliin pieni määrä kalsiumia. Neitseellinen maaperä antaa hyvän kalium/magnesium suhteen, jota pidetään tärkeänä myös kehon happoemästasapainolle. Ei myöskään käytetä minkäänlaisia paakkuuntumisenestoaineita. Tästä syystä joku Intiaanisokeri-pussi saattaa tuntua toista kovemmalta. Intiaanisokeri-täysruokosokerissa on ruokohunajan luonnollinen aromi. Tuotetta käytetään tavallisen valkoisen sokerin sijasta terveellisempänä vaihtoehtona.
Intiaanisokeri-täysruokosokeria käytetään normaalin sokerin tapaan, mutta se on parempi vaihtoehto. Täysruokosokeri soveltuu erittäin hyvin maitotuotteisiin, esimerkiksi: maitoon, piimään, viiliin,jogurttiin. Ripottele Intiaanisokeri-täysruokosokeria puuron, murojen, myslin tai muiden sen kaltaisten aamupalojen päälle.

2 dl Intiaanisokeri-täysruokosokeria
¼ tl Ruususuola-kristallisuolaa
3dl vettä



Kuvassa olevat piirakat ovat raakoja.
Intiaanisokeria on saatavilla 800 g (9,00€) tai 4 kg ( 37,00€) pussissa.