
Mantelinen mutakakku (gluteeniton)
125 g kookosöljyä
1 dl intiaanisokeria
3 kananmunaa
125 g tummaa suklaata
50 g mantelijauhoa
75 g hasselpähkinäjauhoa
Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
2 rkl kermaa
Vaahdota kookosöljy ja sokeri.
Lisää kanamunat yksitellen koko ajan vatkaten.
Sulata suklaa laakeasssa astiassa mikrossa: 30 sekunttia kerrallaan, sekoita välillä, kunnes suklaa on sulanut.
Kääntele suklaa sula taikinan joukkoon.
Sekoita taikinan joukkoon manteli- ja hasselpähkinäjauho.
Kaada voideltuun irtopohja vuokaan (halk. n. 20 cm) ja tasoita.
Paista 200 asteessa 20 min.
Alenna lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä 10 min.
Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.
Irrota kakku vuoasta vähän jäähtyneenä.
Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan ja lämmitä kunnes suklaa on sulanut kermaan.
Levitä kakun päälle.
Nosta kylmään jähmettymään.
Herkullista joulun odotusta =D