
Ihan vielä ei saa uutta raparperi, kotvasen vielä kestää :(
Jouduin siis käyttämään pakastimesta viimeiset pussit viime vuoden sato, jotta sain tehtyä pari ihanuutta rampamperista.

Ensin oli vuorossa rapaperipiilo
Vuokaan:
1 rkl intiaanosokeria
2 rkl kookoshiutaleita
voita
Kakku:
1,5 dl kookosjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kookoshiutaleita
125 g kookosöljyä
2 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia
Täyte:
raparperia (tuore tai pakaste)
Voitele irtopohjavuoka ja jauhota se intiaanisokerilla ja kookoshiutaleilla.
Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää kookosöljy ja sekoita tasaiseksi.
Lisää kananmuna ja jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan.
Leikkaa rapaperi viipaleiksi ja upota kakkuun.
Paista 175 asteessa noin 40 - 45 minuuttia.
Tarjoile vaniljalla maustetun kreikklaisen jogurtin kanssa tai vaikkapa jäätelön.
Toinen kaakku oli Raparperi-unelma nimeltään. Valitettavasti kakku hävisi niin nopesti parempiin suihin, että jäi kuva saamatta.
Pohja:
400 g digestive-keksejä (gluteenittomia)
50 g margariinia
2 rkl Wiener nougat-cruchia
Raparperitäyte:
500 g raparperia (tuore tai pakastettu)
2 rkl perunajauhoja
1 dl intiaanisokeria
ripaus kardemummaa
Vaniljatäyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
1,5 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 valkuaista
2 rkl sitruunamehua
Vuoraa irtopohja vuoka leivinpaperilla.
Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita rasva ja wiener nougat-murska keksimurujen joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.
Leikkaa raparperipaloiksi ja sekoita perunajauhot ja kardemumma joukkoon. Kuumenna kattilassa miedolla lämmöllä kunnes raparperit hajoavat. Sekoita koko ajan. Anna jäähtyä hetki ja levitä sitten pohjan päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, niin että ne peittyvät.
Kaada kerma kulhoon. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet kerman joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana tomusokeri joukkoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
Erottele valkuaiset ja vatkaa vaahdoksi. Yhdistä kerma-tuorejuustoseoksen kanssa varovasti nostellen.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liotetut ja puristetut liivatelehdet mehun joukkoon. Sekoita liivatemehu ohuena nauhana hitaasti sekoittaen täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Voit halutessasi vielä koristella kakun esim. kermavaahto ruusukkeilla.
Molemmat kaakut oli tosi ihania (vaikka itse sanonkin). Suosittelen kaivamaan viime vuotiset raparperit pakkasen pohjalta ja tekemään niistä näillä tai omilla resepteillä jotain hyvää, sillä välin kun uutta satoa vielä joutuu odottamaan.