Dharma Putiikki
  • Etusivu
  • Palvelut
  • Tuotteet
    • Aloe Vera / Forever Living Products
    • Intiaanisokeri
    • Kristallisuola >
      • Kristallisuolan käyttövinkkejä
      • Kauneus >
        • Isoäiti Agafian pakurisaippua
      • Sensecare-piippu
      • Suolaa hevosille
      • Suolatuikku
      • Epsom-suola
    • Kookosöljy >
      • Kookosöljyn käyttövinkkejä
    • Shea butter
    • Magnesiumöljy
    • Baench Pure Care – kylmäpuristetut ihonhoitoöljyt
  • Ajankohtaista
    • Uutuuksia
    • Koti-illan emännälle / isännälle
  • Dharma Blog
  • Yhteydenottolomake
  • Yhteystiedot
  • Kuvia
  • Yrittäjän esittely

Raparperi taivas

5/14/2012

0 Comments

 
Picture












Ihan vielä ei saa uutta raparperi, kotvasen vielä kestää :(

Jouduin siis käyttämään pakastimesta viimeiset pussit viime vuoden sato, jotta sain tehtyä pari ihanuutta rampamperista.

Picture












Ensin oli vuorossa rapaperipiilo

Vuokaan:
1 rkl intiaanosokeria
2 rkl kookoshiutaleita
        voita
Kakku:
1,5 dl kookosjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2 tl   leivinjauhetta
1 tl    vaniljasokeria
2 dl    kookoshiutaleita
125 g  kookosöljyä
2        kananmunaa
2 dl     maustamatonta jogurttia
Täyte:
           raparperia (tuore tai pakaste)

Voitele irtopohjavuoka ja jauhota se intiaanisokerilla ja kookoshiutaleilla.
Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää kookosöljy ja sekoita tasaiseksi.
Lisää kananmuna ja jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan.
Leikkaa rapaperi viipaleiksi ja upota kakkuun.
Paista 175 asteessa noin 40 - 45 minuuttia.
Tarjoile vaniljalla maustetun kreikklaisen jogurtin kanssa tai vaikkapa jäätelön.

Toinen kaakku oli Raparperi-unelma nimeltään. Valitettavasti kakku hävisi niin nopesti parempiin suihin, että jäi kuva saamatta.

Pohja:
400 g digestive-keksejä (gluteenittomia)
50 g  margariinia
2 rkl Wiener nougat-cruchia

Raparperitäyte:
500 g raparperia (tuore tai pakastettu)
2 rkl         perunajauhoja
1 dl           intiaanisokeria
ripaus       kardemummaa

Vaniljatäyte:
4       liivatelehteä
2 dl   kuohukermaa
1        vaniljatanko
1,5 dl  tomusokeria
200 g  maustamatonta tuorejuustoa
2        valkuaista
2 rkl   sitruunamehua

Vuoraa irtopohja vuoka leivinpaperilla.
Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita rasva ja wiener nougat-murska keksimurujen joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.
Leikkaa raparperipaloiksi ja sekoita perunajauhot ja kardemumma joukkoon. Kuumenna kattilassa miedolla lämmöllä kunnes raparperit hajoavat. Sekoita koko ajan. Anna jäähtyä hetki ja levitä sitten pohjan päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, niin että ne peittyvät.
Kaada kerma kulhoon. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet kerman joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana tomusokeri joukkoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
Erottele valkuaiset ja vatkaa vaahdoksi. Yhdistä kerma-tuorejuustoseoksen kanssa varovasti nostellen.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liotetut ja puristetut liivatelehdet mehun joukkoon. Sekoita liivatemehu ohuena nauhana hitaasti sekoittaen täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Voit halutessasi vielä koristella kakun esim. kermavaahto ruusukkeilla.


Molemmat kaakut oli tosi ihania (vaikka itse sanonkin). Suosittelen kaivamaan viime vuotiset raparperit pakkasen pohjalta ja tekemään niistä näillä tai omilla resepteillä jotain hyvää, sillä välin kun uutta satoa vielä joutuu odottamaan.

0 Comments

Paketteja ja kookoskakkuja

5/1/2012

0 Comments

 
Mitä luulet löytyisikö alla olevista paketeista lahja äidille tai koulusta valmistuvalle? =)
Picture
Olen tässä muutaman päivän paketoinut lahja ideoita kevään juhlijoille.

Dharma Putiikkissa on ovet avoinna sunnuntaina 6.5 klo.13.00-17.00.(Saarikatu 14 A a5 Riihimäki, Taskinen) 

Eli tervetuloa hakemaan vähän erilaisempaa lahjaa tämän vuoden juhlijoille. Olen tehnyt joitakin valmiita lahjapaketteja ja jos et löydä niiden joukosta mieleistäsi voit koota omanlaisesi lahjan muista tarjolla olevista tuotteista.
Maksu käteisellä, kiitos.
Hinnat 2,00 - 100,00 €.
Picture
Picture
Picture
KOOKOSKAKKUSIA,

jottei elämä olisi pelkkää paketointia, niin kokeilin kookoskakku ohjetta. Ja hyviähän niistä tuli, vaikka itse sanonkin, ja toista mielipidettä on vähän vaikea saada, koska kaikki on jo syöty ;)

Tässä ohje niin pääset sinäkin herkuttelemaan.

Kookoskakut

2          kananmunaa
1,5 dl     intiaanisokeria
150 g     kookoshiutaleita
3    rkl   kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. (intiaanisokerivaahdon muodostus kestää hieman pidempään kuin valkoisella sokerilla tehdessä)
Sekoita keskenään kookoshiutaleet ja kaakaojauhe ja sekoita seos munavaahtoon ja tasaiseksi taikinaksi.
Nostele kahden lusikan avulla taikinasta nokareita pellille, leivinpaperin päälle. Jätä leviämisvaraa.
Paista 200 asteessa n. 5 minuuttia uunin keskitasolla.
Anna jäähtyä ja irrota varovasti veitsen avulla paperista.

Ohjeesta tulee 20-30, riippuen minkäkokoisia haluat tehdä.

Nauti!






Picture
0 Comments

    Author

    Heippa, olen Anu Dharma Putiikista. Kerään tänne blogiin kokemuksiani ja kokeiluitani tuotteistani. Kokeilut sisältävät niin ulkoisesti kuin sisäisestikin testattuja juttuja =D 

    Archives

    April 2017
    March 2017
    July 2016
    May 2016
    March 2016
    January 2016
    September 2015
    June 2015
    April 2015
    March 2015
    January 2015
    November 2014
    October 2014
    September 2014
    August 2014
    June 2014
    May 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    January 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013
    July 2013
    June 2013
    April 2013
    March 2013
    January 2013
    December 2012
    November 2012
    October 2012
    September 2012
    August 2012
    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    March 2012

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.